Recept na Čokoládové Muffiny s Kokosovým olejom

Máme pre Vás vylepšený recept na čokoládové muffiny. Pridali sme celozrnnú múku, aby boli muffiny viac výživné a tiež hrozienka, aby v nich bola šťava. Trochu Hrašky Vanilka miesto vajec a hlavne kokosový olej pre ešte … Viac

Máme pre Vás vylepšený recept na čokoládové muffiny. Pridali sme celozrnnú múku, aby boli muffiny viac výživné a tiež hrozienka, aby v nich bola šťava. Trochu Hrašky Vanilka miesto vajec a hlavne kokosový olej pre ešte lepšiu kokosovú chuť a žiadny cholesterol.

Budete potrebovať:

  • 150 g jemnej celozrnnej múky
  • 150 g polohrubej múky
  • 330 ml mlieka (alebo vody a 2 lyžice sójového mlieka)
  • 150 ml kokosového oleja PURITY VISION®
  • 150 g trstinového cukru
  • 2 lyžice hrášky Vanilka
  • 3/4 prášku do pečiva
  • 2 lyžice kokosu
  • 2 lyžičky kakaa
  • cca 50 g hrozienok
  • 100 g čokolády nakrájať na kocky

Ako na to:

Zmiešame hrašku Vanilka s trochou mlieka a nechajte chvíľu odstáť. Hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu odstáť.
V stredne veľkej mise zmiešame sypké ingrediencie (prášok do pečiva je nutné vždy preosiať) spolu s kokosovým olejom, zvyšným mliekom a hrozienkami.
Cesto vložte rovnomerne do 12 košíčkov na muffiny, ktoré nakoniec posypte kúskami čokolády. Muffiny vložíme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme asi 20 minút.

Vychytávka:

Do muffiny vytvorte jamku a dajte do nej trochu domácej marmelády a nakoniec ozdobte krémom. Náš obľúbený krém je zo 120 g kokosového oleja, 120 g arašidového masla, lyžice cukru a štipky soli. Všetko dôkladne vyšľahajte na hladký krém. Zdobiť môžete jednoducho lyžičkou, alebo profesionálne zdobiacim kornútkom 🙂

Bio panenský kokosový olej pre tento recept zakúpite v e-shope Organic Time.