Máme pre Vás vylepšený recept na čokoládové muffiny. Pridali sme celozrnnú múku, aby boli muffiny viac výživné a tiež hrozienka, aby v nich bola šťava. Trochu Hrašky Vanilka miesto vajec a hlavne kokosový olej pre ešte … Viac
Máme pre Vás vylepšený recept na čokoládové muffiny. Pridali sme celozrnnú múku, aby boli muffiny viac výživné a tiež hrozienka, aby v nich bola šťava. Trochu Hrašky Vanilka miesto vajec a hlavne kokosový olej pre ešte lepšiu kokosovú chuť a žiadny cholesterol.
Budete potrebovať:
- 150 g jemnej celozrnnej múky
- 150 g polohrubej múky
- 330 ml mlieka (alebo vody a 2 lyžice sójového mlieka)
- 150 ml kokosového oleja PURITY VISION®
- 150 g trstinového cukru
- 2 lyžice hrášky Vanilka
- 3/4 prášku do pečiva
- 2 lyžice kokosu
- 2 lyžičky kakaa
- cca 50 g hrozienok
- 100 g čokolády nakrájať na kocky
Ako na to:
Zmiešame hrašku Vanilka s trochou mlieka a nechajte chvíľu odstáť. Hrozienka zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu odstáť.
V stredne veľkej mise zmiešame sypké ingrediencie (prášok do pečiva je nutné vždy preosiať) spolu s kokosovým olejom, zvyšným mliekom a hrozienkami.
Cesto vložte rovnomerne do 12 košíčkov na muffiny, ktoré nakoniec posypte kúskami čokolády. Muffiny vložíme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme asi 20 minút.
Vychytávka:
Do muffiny vytvorte jamku a dajte do nej trochu domácej marmelády a nakoniec ozdobte krémom. Náš obľúbený krém je zo 120 g kokosového oleja, 120 g arašidového masla, lyžice cukru a štipky soli. Všetko dôkladne vyšľahajte na hladký krém. Zdobiť môžete jednoducho lyžičkou, alebo profesionálne zdobiacim kornútkom 🙂