Ako používať bio vitamínové séra?

Ako používať bio vitamínové séra?

AKO POUŽÍVAŤ BIO VITAMINOVÉ SÉRA? 

Veríme, že vybrať si to pravé sérum pre vašu pleť môže byť komplikovaná úloha, zvlášť pokiaľ je na výber hneď z niekoľkých výrobkov. Pripravili sme si pre vás teda tento článok, ktorý vám pomôže pochopiť, ako naše séra fungujú, pre  koho sú určené a jako ich zaradiť do vašej každodennej rutinnej starostlivosti o pleť. Vaše dotazy k našim pleťovým sérám sme si v priebehu posledných dní starostlivo zapisovali a pripravili si na ne nasledujúce odpovede: 

1. Môžem naniesť dve séra za sebou?

    Naše pleťové séra sme navrhovali tak, aby sa vzájomne doplňovali. Ideálne je kombinovat séra vrámci rannej a večernej starostlivosti o pleť. Je dôležité medzi nanesením jednotlivých sér pár minút počkať, až sa plne vstrebe do pleti, následne môžete naniesť sérum druhé. 

    2. Aká kombinácia sér sa hodí na zmiešanú pleť?

      Sústredili sme sa na to, aby všetky séra boli vhodné pre všetky typy pleti. Každé rieši trochu iné problémy a ich kombináciou pleti dodáte pleti všetko, čo potrebujete. Pre zmiešanú pleť sa najlepšie hodí Bio Retinol sérum, Bio Niacinamide sérum či pri tvorbe akné Bio Power sérum. Chybu ale neurobíte ani pokiaľ siahnete po Bio Hydro2 séru alebo Bio Vitamin C séru. 

      3. Je možné Power sérum používať aj ako nočné sérum?

        Áno, len sa radšej vyhnite  kombinácií s Bio Retinol sérom. Pokiaľ si nie ste istý s dalšími kombináciami, všetky informácie nájdete vždy na krabičke a etikete produktu. 

        4. Power sérum nemôžeme kombinovať so žiadným niacinamide sérom?

          Presne tak, kombinácia týchto sér sa nedoporučuje, lebo Niacinamid má vyšší pH, tzv. Neutrálne, v prípade, že sa kyselina dostane do prostredia s vyšším pH (teda do styku s niacinamidom), zanikne jej účinnosť a nie je absorbovaná do pokožky. V prípade dodržania väčších časových rozostupov medzi aplikáciou sér by však účinnosť sér zanikať nemala. 

          5. Aké sérum bude vhodné na dovolenku po opaľovaní?

            Najlepším pomocníkom po pobyte na slnku vám bude Bio Hydro2 sérum, ktoré vašej pleti dodá potrebnú hydratáciu  a zároveň ju ukľudní. Obsahuje totižto bambusovú vodu, extrakt z uhorky a harmančeka, ktorý je známy svojími ukľudňujúcimi účinkami. 

            6. Ako zaradiť séra do ružovej rutiny?

              Nové séra môžete kombinovať aj s ďalšími sérami od PURITY VISION, len sa držte rovnakých doporučení - Bio Ružové sérum obsahuje kys. hyaluronovú,  pre ňu platia rovnaké možnosti kombinácií ako pre Bio Hydra2 sérum. Vrámci pleťovej rutiny teda najprv pleť vyčistite Bio Ružovým čistiacim olejom, potom mokrým a nahriatym ručníkom jemne zotrite nečistoty z pleti  a následne použite Bio Ružové tonikum. Po aplikácií tonika naneste už zmieňované sérum a akonáhle sa vstrebe použite Bio Ružovú vodu, ktorá vašu pleť pripraví na krok posledný. Na záver do pleti vmasírujte Bio Ružový olej s opunciou a Q10. 

              7. Mali by sa aplikovat séra na vlhkú pleť? 

              Séra sú založené na vodnej báze, takže nie je nutné ich aplikovať na vlhkú pleť, ale možné to je . Výnimkou sú Bio Retinol a Bio Power sérum, u ktorých je kvôli vstrebateľnosti  lepšie aplikovať vždy na suchú pleť. Naopak u Bio Hydro2 séra aplikáciou na vlhkú pleť zvýšite jeho účinnosť. 

              8. Je  nižšia koncentrácia látok (v porovnaní s inými značkami) dostatočne účinná? 

              Séra sú navrhnuté, aby boli maximálne efektívne pri riešení rôznych problémov a nespôsobovali podráždenie pri každodennom používaní. Je potrebné taktiež brať v úvahu formu aktívnej látky a ich špecifické dávkovanie. Pri používaní aktívnych látok v kozmetike je dôležitá predovšetkým pravidelnosť používania nad vysokou koncentráciou. 

              9. Aké sérum je vhodné pre ekzematickú pokožku? 

              Ako stvorené je pre ekzematickú pokožku Bio Niacinamide sérum. Niacinamide je obecne známy pre svoje protizápalové účinky a mohol by tak narušenej integrite pokožky veľmi pomôcť. Svoje miesto má v tejto starostlivosti aj Bio Hydro2 serum, ktoré poskytne potrebnú hydratáciu, posílí kožnú bariéru a zníži tak závažnosť ekzému. 

              10. Funguje Power sérum aj na akné? 

              Áno, Bio Power sérum je ideálnym pomocníkom pri tvorbe akné alebo upchatých pórov  vďaka obsiahnutej kyseline salicylovej a zinku, ktoré pomáhajú obmedziť prebytočnú mastnotu  a začervenanie pleti. Je možné používať buď lokálne priamo na pupienky alebo na celú tvár.

              11. Je koncetrácia 0,05 v retinolovom séru skutočne efektívna? Nie je to príliš málo?

              Retinol s nižšou koncetráciou dosahuje rovnako skvelých  výsledkov, ako silnejšie koncentráty. Tie by naopak mohly viesť k podráždeniu a začervenaniu pleti. Pokiaľ len začínate s retinolom, obecne sa doporučuje začínat s nižšou koncentráciou, zvlášť pokiaľ máte citlivú pokožku. Naše Bio Retinol sérum je potom skvelou voľbou pre všetkcýh “začiatočníkov” s touto aktívnou látkou.  

              12. Aké sérum je vhodné pre kojacie maminky?/ Sú séra vhodné aj pre tehotné? 

              Skoro všetky séra sú vhodné pre kojacie maminky, jedinou výnimkou je Bio Retinol sérum, ktoré sa nedoporučuje, a to aj v období kojenia, tak aj v tehotenstve. Retinol predstavuje  najviac kkoncentrovanú formu vitaminu A a pre našu pokožku  má mimioriadne prínosy. Najviac bojuje proti vráskám a eliminuje akné. Retinol taktiež výrazne podporuje tvorbu kolagénu a elastinu v pokožke, ktorá je vypnutá a udržuje si mladiství vzhľad. Pre skutočne dobrý výsledok je potreba retinol používať niekoľko mesiacov. Pri tomto procese je potreba pleť cez deň chrániť před slnkom. 

              Veríme, že sme týmto článkom odpovedali na väčšinu vašich dotazov k naším vitaminovým séram a vy si tak s nimi budete môcť naplno užiť každodenný rituál krásy.