Malé veľké trápenie menom zapareniny

Malé veľké trápenie menom zapareniny

Zapareniny, inak známe ako plienková dermatitída, je kožné ochorenie, ktoré sa najčastejšie vyskytuje u novorodencov a batoľat. Vedeli ste, že s týmto ochorením zápasí až 50 % detí? Ak práve vy riešite toto veľmi časté ochorenie, nezúfajte, nie ste v tom sami.

PREČO VZNIKAJÚ ZAPARENINY?

Detská pokožka je veľmi jemná a jej odolnosť sa deň čo deň zvyšuje, ako deti rastú. Na začiatku života je však najnáchylnejšia. Rajom pre vznik opruzenín sú vlhké miesta, ktoré nemajú dostatočný priestor dýchať, na vine môžu byť aj rôzne materiály. Najčastejšie sa teda objavujú v oblasti plienok alebo tam, kde je väčšie mechanické trenie pokožky. Vznikať môžu tiež pri nedostatočnej hygiene a potení.

AKO IM PREDCHÁDZAŤ?

Nie vždy sa dá plienkovej dermatitíde úplne vyhnúť, existujú však triky, ktoré vám pomôžu tejto nepríjemnosti vyhnúť sa alebo ju aspoň minimalizovať.

1. VÝBER PLIENOK

Veľkosť a materiál plienok hrá pri vzniku opruzenín zásadnú úlohu. Plienka by mala byť dostatočne priedušná a tiež voľná, aby dieťa nikde netlačila. Na trhu je už množstvo značiek, ktoré vyrábajú jednorazové plienky bez zbytočných chemikálií a tiež nebielené chlórom. Možno práve zmena plienok pomôže vášmu dieťatku. Je tiež všeobecne známe, že pri používaní látkových plienok je vznik opruzenín menší.

2. NA NAHÁČA

Väčšina malých detí sa cíti najlepšie nahé. Ak to len trochu ide, nechajte deti počas dňa aj nahé, aby mohli plienkovú oblasť dostatočne vetrať. Blížiace sa leto je na to ako stvorené.

3. SPRÁVNA STAROSTLIVOSŤ JE ZÁKLAD

Ak sa u vás objavili opruzeniny, máme pre vás tip na šetrnú a účinnú starostlivosť. Bio Zinková nechtíková masť PURITY VISION účinne chráni a zároveň vyživuje postihnuté miesto.Obsiahnuté ošetrujúce látky pomáhajú obnovovať kožnú bariéru a vďaka Bio Bambuckému maslu naša zinkovka nevysušuje. Bio Kvetinová voda pre bábätká podráždenú pokožku dokonale upokojí a pomôže lepšej vstrebateľnosti zinkovky. Nechtík lekársky je vo starostlivosti o citlivú detskú pokožku veľkým pomocníkom – vedeli ste, že u nás v PURITY VISION nově nájdete aj Bio Nechtíkový umývací gél pre bábätká? Prírodné zloženie s Bio Pupalkovým a Bio Sezamovým olejom pokožku bábätiek vyživuje a chráni. Bio Levanduľová a Bio Ružová voda pokožku harmonizuje a dodáva jej potrebnú hydratáciu. 

TIP: Vyhnite sa vlhkým obrúskom s obsahom parfumácie a alkoholu. Takéto obrúsky môžu poranenú pokožku ešte viac podráždiť. Skvelou alternatívou sú domáce vlhké obrúsky.  Či už sa teda s plienkovou dermatitídou potýkate alebo nie, jedno je jasné – 100% čisté produkty s prírodným zložením sú presne to, čo by ste mali jemnej pokožke vášho dieťatka dopriať. Dúfame, že vám týchto pár riadkov pomohlo a všetkým mamičkám prajeme pokojné a usmievavé bábätka.