Tajomstvo zdravej a žiarivej pleti? Kľúčom je jej správne čístenie.

Tajomstvo zdravej a žiarivej pleti? Kľúčom je jej správne čístenie.

Či už si bez make-upu nedokážete váš deň predstaviť alebo vsádzate na prirodzenú krásu, čistenie pleti by malo byť v oboch prípadoch dôkladné a pravidelné.

Na našej pleti sa denne usadzuje množstvo nečistôt, ako sú prach, zvyšky kozmetických produktov či suchá odumretá koža. Dôkladné čistenie pleti je nevyhnutné nielen na odstránenie týchto nečistôt, ktoré by inak póry zaniesli, ale aj pre dobrú vstrebateľnosť produktov starostlivosti o pleť, ktoré sa v následnej starostlivosti nanášajú.

Nezabúdajme však na to, že čistenie by malo byť čo najšetrnejšie a nemalo by pleť nijako narušovať či dokonca poškodzovať.

TIP: Pokiaľ je vaša pleť naozaj citlivá, vyhnite sa používaniu čistiacich pomôcok, ako sú napr. kefky, ktoré by mohli jemnú pleť nenávratne poškodiť. Siahnuť môžete po šetrnejších silikónových masážnych pomôckach či konjakovej hubičke.

KEDY JE POTREBNÉ PLEŤ ČISTIŤ?
V spoločnosti dlhodobo pretrváva niekoľko nešvárov a mýtov:

  • pleť stačí čistiť len večer
  • čistiť vôbec nemusím, pretože sa nelíčim
  • čistiť stačí len vodou

…a mnoho ďalšieho. Prosím, všetky tieto frázy si z hlavy rýchlo vymažte – ideme sa pozrieť na to, ako je to správne!

PLEŤ ČISTÍME AKO ZUBY – RÁNO A VEČER.
Na vysvetlenie toho, prečo je potrebné pleť čistiť aj po prebudení by nám zrejme stačilo, keby sme si povrch našich vankúšov prezreli pod mikroskopom. Aj keď sa voľným okom zdá snehovo biely, pod sklíčkom by sme našli množstvo mikróbov, odumreté čiastočky kože, vlasy a mnoho ďalšieho.

TIP: Obliečku vankúša by ste mali meniť častejšie ako zvyšok obliečok. Ideálne je meniť ho raz týždenne.

Urobte svojej pleti službu a venujte ju ráno v kúpeľni pár minút navyše - poďakuje vám.

Večer čistíme pleť od všetkého, čo sa na nej počas celého dňa nachytalo – vrátane make-upu, okolitého prachu, smogu a ďalších látok, ktoré by vás možno ani nenapadli, že sa na tvár môžu dostať.

PREČO NESTAČÍ LEN ČISTÁ VODA?
Voda je pre naše telo nenahraditeľná, na dôkladné vyčistenie pleti nám ale nepostačí. Keby sme pleť čistili iba vodou, po nejakej dobe by sa na nej nachytali nečistoty a obalili sa v tuku, ktorý by upchal póry. Upchaté póry = raj pre vznik vyrážok a nielen to – cez tento mastný film by sa do pleti nemohli dostať potrebné vyživujúce zložky, ktoré v pleťových krémoch a olejoch nájdete.

AKO NA ČISTENIE NEZABUDNÁŤ?
Pokiaľ vám bol až do dnešného dňa tento krok v starostlivosti o pleť cudzí, je nám jasné, že naň občas zabudnete alebo sa vám do neho vyložene nebude chcieť. Nemyslite na čistenie pleti ako na nutné zlo - urobte si z neho rituál, na ktorý sa budete každý večer aj ráno tešiť. Čistenie spojte s jemnou a príjemnou masážou pleti a užívajte si následné vrstvenie voňavých produktov.

TIP: Jemné krúživé pohyby nielen že pleť skvele vyčistia, zároveň ju ale aj prekrvia. Vďaka tomu bude pokožka krásne pružná a žiarivá.

V PURITY VISION sme v posledných mesiacoch usilovne pracovali na vývoji dvoch dlho očakávaných produktov. Poďme si ich spoločne predstaviť!

 

BIO LEVANDULOVÝ ČISTIACI GÉL PURITY VISION

OSVIEŽUJÚCA A HARMONIZUJÚCA STAROSTLIVOSŤ
Efektívna kombinácia ošetrujúcich zložiek, jedinečná konzistencia a osviežujúca vôňa – to všetko je náš nový čistiaci gél. Aktívne zložky gélu pokožku nielen čistia, ale aj zmäkčujú, hydratujú a vyhladzujú. Po kontakte s vodou sa gél mení v mliečnu emulziu, ktorá jemne pení a dôkladne ale šetrne čistí. Pleť zanecháva jemnú a sviežu.

Macerát levandule lekárskej, harmančeka a vanilky prepožičiava gélu upokojujúce účinky aj jemnú bylinnú vôňu, ktorá príjemne osvieži a navodí pocit pokoja. Vďaka obsahu starajúcej sa levandule je gél vhodný aj v starostlivosti o problematickú pleť so sklonmi k akné či ekzému. Do levanduľového oleja sme pridali niekoľko ošetrujúcich olejov a každý z nich je svojimi vlastnosťami jedinečný.

 

BIO RUŽOVÝ ČISTIACI OLEJ PURITY VISION

JEMNÉ ČISTENIE A ODLÍČENIE PLETI S OMLADZUJÚCIMI ÚČINKAMI

Dokonalé odlíčenie aj pre náchylnú oblasť očí? Náš nový Bio Ružový čistiaci olej si hravo poradí aj s riasenkou a očnému okoliu navyše dodá extra starostlivosť. Jedinečná kombinácia 100% prírodných olejov, extraktu z moringy, vitamínu E a Bio Ružovej vody pleť hĺbkovo regeneruje a chráni. Ošetrujúci olej si zamilujete aj pre jeho úžasnú vôňu, ktorú zaručí kombinácia omamnej ruže a sladkej vanilky. Skvele sa hodí v starostlivosti o všetky typy pleti, pomáha vyhladzovať jemné vrásky a zjednotiť tón pleti. Jedinečná kombinácia tých najkvalitnejších olejov zaručí jemnosť a bohatosť oleja, ktorú si vaša pleť zamiluje.

TIP: Vedeli ste, že v PURITY VISION nájdete novo aj Odličovací a čistiaci uteráček z Bio Bavlny? Ten dokonale doplní celý rituál odlíčenia a čistenia pleti. Jednoducho ho namočte pod teplou vodou a potom jemnými pohybmi zotrite zvyšky produktov. Vďaka svojej hebkosti sa skvele hodí aj pre oblasť očí.

PS: Mnoho bežne dostupných olejov je hydrofilných, čo znamená, že obsahujú Polysorbate 80, ktorý je pre telo veľmi škodlivý a do prírodnej kozmetiky rozhodne nepatrí. U nás v PURITY VISION sa toho báť nemusíte - náš Bio Ružový čistiaci olej je CPK Bio certifikovaný a žiadnu hydrofilnú látku v ňom nenájdete.

Pre extra starostlivosť skúste tieto dve novinky použiť súčasne – s Bio Ružovým čistiacim olejom najskôr pleť odlíčite a následne vyčistíte Bio Levanduľovým čistiacim gélom.

Veríme, že sme dnešným článkom pomohli nielen k tomu, aby vaša pleť opäť zažiarila, ale aj k zavedeniu nového rituálu.

PEELING AKO TREŠNIČKA NA TORTE

NOVÝ BIO KÁVOVÝ PLEŤOVÝ PEELING 3V1 PREBUDÍ VAŠU PLEŤ K ŽIVOTU!

Obsiahnutý kofeín účinne prekrvuje a vďaka tomu pôsobí pleť sviežo a žiarivo. Šetrné ale účinné odstránenie odumretých častí kože zaručí lepšiu vstrebateľnosť následne nanesených produktov. Vďaka pravidelnému peelingu tiež pomôžete predchádzať zaneseniu pórov a následnej tvorbe akné. Pri jeho pravidelnom nanášaní dochádza k uvoľneniu pórov, pohlteniu voľných radikálov a redukcii čiernych bodiek.

Aby po aplikácii peelingu nebola pokožka vysušená, ale krásne vyživená, obohatili sme zloženie aj o Bio MCT Kokosový olej, ktorý robí pleť hebkú, vyhladzuje ju a zjemňuje bez toho, aby na nej zanechával mastný film.

Veríme, že sme dnešným článkom pomohli nielen k tomu, aby vaša pleť opäť zažiarila, ale aj k zavedeniu nového rituálu.

Článok pre vás pripravila

Kamila Linda Sedláčková