Maslové guličky z Bio Bambuckého masla

Maslové guličky z Bio Bambuckého masla

Vyskúšajte niečo nové a upečte tento rok na Vianoce zdravšie pečivo! Vedeli ste, že z produktov PURITY VISION® sa dá aj variť? V tomto recepte využijeme Bio Bambucké maslo, ktoré je skvelou alternatívou pri pečení a nahradí tak klasické maslo. Vďaka svojej skvelej konzistencii bude cesto krásne krehké a oriešková vôňa a chuť zaručene zaujme.


ČO BUDETE POTREBOVAŤ:

  • 80g Bio Bambuckého masla
  • 20g kokosového cukru
  • 150g špaldovej múky
  • 16g Bio vanilkového trstinového cukru
  • 20g lieskových orieškov


POSTUP
Než sa vrhneme na samotné cesto, opražíme lieskové oriešky. Do predhriatej rúry, na 175 ° C vložíme lieskové oriešky a necháme 5 minút opražiť. Potom oriešky zbavíme tenkej šupky. Múku preosejeme a zmiešame s kokosovým a vanilkovým cukrom. Jeden balíček si necháme na obaľovanie guličiek po upečení. Na miernom plameni rozpustíme Bio Bambucké maslo a následne všetko zmiešame. Utvorené cesto necháme hodinu odpočívať v chladničke. Odkrajujeme malé kúsky cesta, sploštíme a doprostred vložíme lieskový oriešok, utvoríme guľôčku. Pečieme zhruba 20 minút, v predhriatej rúre, na 175 ° a ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom trstinovom cukre.

PREČO BAMBUCKÉ MASLO?
Bio Bambucké maslo PURITY VISION® je skvelou alternatívou na prípravu vegánskych pokrmov. Dodá príjemnú orieškovú chuť a možno ho použiť v slanej aj sladkej kuchyni. Bio Bambucké maslo je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny a množstvo vitamínov – A, D, E a F.

PREČO KOKOSOVÝ CUKOR?
Kokosový cukor je zdravším variantom klasického, bieleho cukru. V porovnaní s „klasickým“ cukrom má kokosový vyššie hladiny minerálov, železa a zinku. Podporuje pomalší prísun energie a zabraňuje tak vysokému nárastu cukru v krvi a jeho poklesu na minimum.

PREČO ŠPALDOVÁ MÚKA?
Špaldová múka je jednou z najstarších pestovaných obilnín. Na rozdiel od „klasickej“ múky sa špalda spracováva celá a obsahuje tak vysoké podiely vitamínu B, vlákniny a je zdrojom kvalitných bielkovín a komplexných sacharidov. Aj napriek obsahu lepku je organizmom veľmi dobre znášaná.